Aanbiedingen bij EuroClix

Veel gestelde vragen over spaarprogramma's

 

Wat is een online spaarprogramma?

Een online spaarprogramma, is een website waar de leden de mogelijkheid krijgen om geld te verdienen (GPT, Get Paid To). Meestal bestaat dit vooral uit het lezen van reclame e-mails, het invullen van enquêtes en het werven van nieuwe leden.

De mailtjes van deze spaarprogramma's zijn afkomstig van bedrijven die hun producten willen verkopen of meer naamsbekendheid willen. Hiervoor schakelen ze een GPT-bedrijf in. Zij beschikken over een enorme database met emailadressen waardoor een bedrijf een hele grote groep mensen kan bereiken. Voor het versturen van deze mailtjes krijgen de GPT-websites geld van de bedrijven. Hiermee betalen ze hun leden weer en houden ze er zelf ook nog wat aan over. Omdat ze vergoedingen blijven geven voor het lezen van mailtjes hebben steeds meer mensen daar wel wat tijd voor over en wordt hun database met emailadressen ook steeds groter. Ze kunnen dus meer mensen mailen en dus ook meer geld vragen van een adverterend bedrijf.

Hoe werkt geld verdienen met spaarprogramma's?

Bij een geldverdiensite kunt u geld verdienen voor het lezen van e-mail, klikken op links en nog veel meer.

Om geld te verdienen middels een online spaarprogramma, dienen de volgende stappen doorlopen te worden.

1. Aanmelden bij een site
Meld u gratis aan als lid bij een van de sites die beschreven staan op deze site, bij voorkeur één met goede reviews van andere gebruikers. U ontvangt dan een mailtje van de verdiensite, waarin een link zal staan waarop u dient te klikken om de aanmelding te voltooien. Daarna krijgt u nog een bevestigingsmail.

2. Inloggen met je wachtwoord
Ga naar de site en log in met uw gebruikersnaam of e-mailaders en het wachtwoord dat u aangemaakt heeft Het startsaldo (ook wel bonus genoemd) is het eerste wat u al hebt ontvangen. Dit bedrag is zichtbaar ergens bij "je saldo" of "statistieken" terug kunnen vinden. Dit kan een bedrag zijn van € 0,25 tot zo'n € 2,50 per site.

3. Beginnen met verdienen
Nu kunt u gaan beginnen, door te kijken welke acties open staan om te doen. Verdien nu geld door o.a. de binnenkomende emails te lezen, te klikken, spelletjes te spelen of nieuwe leden te werven. Is het saldo hoog genoeg, dan kunt u de punten inwisselen en de euro's uit laten betalen op het bankrekeningnummer dat u opgeeft / op heeft gegeven.

4. Uitbetaling aanvragen
Een uitbetaling aanvragen gaat meestal middels een link 'uitbetaling aanvragen', 'uitbetaling', 'uitbetalen', 'saldo uitbetalen/inwisselen' of als om punten gaat kan er staan: clix, punten of credits inwisselen of gewoon inwisselen. Klik op deze link. Controleer dan allereerst of uw naam en bankrekeningnummer kloppen. Het bedrag zal afhankelijk van de site binnen een paar dagen of weken op uw bankrekening of PayPal account staan.

Geef in alle gevallen niet te snel op, het zal vooral in het begin even duren voordat het bedrag hoog genoeg is om een uitbetaling aan te vragen.

Is meedoen gratis?

Ja! Het aanmelden bij online spaarprogramma's en het verdienen van geld is helemaal gratis. U hoeft dus bijvoorbeeld geen lidmaatschap te betalen. Er zit geen addertje onder het gras en er zijn ook geen kleine lettertjes. De enige mensen die betalen zijn de bedrijven die jou willen betalen om hun reclame te bekijken.

Wat kan ik er mee verdienen?

Hoeveel u kunt verdienen hangt af van de hoeveelheid e-mails die u ontvangt, op hoeveel banners u klikt, hoeveel enquêtes u invult, hoeveel spelletjes u speelt enzovoort. In de meeste gevallen verdien je ook met het werven van nieuwe leden.

Krijg ik ook reclame via de post of telefonisch?

Nee. Spaarprogramma's sturen alleen mailtjes waarin reclame staat van hun adverteerders. Uw adresgegevens (indien nodig) worden dan ook alleen gebruikt om een juiste overschrijving van de uitbetaling te garanderen.

Op welke manier word ik uitbetaald?

De uitbetaling gaat vaak via een van de volgende manieren:

  • Overschrijving Bank/Giro,
  • PayPal,
  • Een cadeaubon van bijv. Bol.com, Wehkamp of Zalando

Hoe kan ik stoppen bij een spaarprogramma?

U kunt zich op elk gewenst moment afmelden bij een spaarprogramma. De link daarvoor vind u vaak in uw 'profiel', welke zichtbaar wordt nadat u bent ingelogd op de website van het desbetreffende spaarprogramma.

Wat heb ik nodig om mee te doen met online spaarprogramma's?

Het enige wat u nodig heeft om deel te kunnen nemen aan onderzoeken via internet zijn:

  • Een pc met internettoegang
  • Een e-mailadres
  • Een browser als Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome of Safari

U hoeft dus niets te installeren! Tijdens het lezen van e-mails, het klikken op banners, het spelen van spelletjes of het invullen van een vragenlijst is het vaak wel noodzakelijk dat u online blijft, zoals dit standaard het geval is bij een kabel- (Ziggo) of ADSL-verbinding.

Verklarende woordenlijst

Affiliate programma Een programma van een site waar je geld mee kunt verdienen door het werven van andere leden.
Aanmeldbonus, startbonus, startsaldo Dit is het bedrag dat u direct krijgt bijgeschreven aan uw saldo, indien u gratis lid wordt van een verdiensite.
Bubble of Extra Bubble Een Bubble is ook weer een spel waaraan u mee kunt doen. U koopt dan een link die wordt geplaatst in een lijst op de verdiensite. Uw link wordt onderaan geplaatst en schuift dan telkens op totdat u op een gegeven moment bovenaan staat.
Bux Bux is een verzamelnaam voor verdienprogramma's waarin u dagelijks ongeveer 10 advertenties bekijkt, iedere advertentie wordt pas vergoed als de wachttijd (meestal 30 seconden) verstreken is. Indien u dit dagelijks bijhoudt en uw leden doen dat ook dan zijn er veel bux (Amerikaans woord voor veel geld) te verdienen. Meestal ontvangt u ook ongeveer 50% van de verdiensten van uw leden.
Get Paid To (GPT) Dit betekent "wordt betaald om" en is een aanduiding voor alle sites waar u geld kunt verdienen met acties die u voor hen uitvoert. Bijvoorbeeld voor het lezen van e-mails. Zo'n programma van een GetPaidToo site wordt ook wel een spaar- of verdienprogramma genoemd.
Linkspel Op sommige verdiensites kunt u meedoen aan een linkspel (of link4cash). Dan krijgt u een link die u op een forum of website kunt zetten en waarop mensen kunnen klikken. U krijgt hier dan een vergoeding voor. Hiervan gebruik maken is meestal gratis.
PayPal Bij sommige verdiensites kunt u er (soms) voor kiezen om de uitbetaling te doen via PayPal. Paypal is een soort online bank waar u geld neer kunt zetten en/of online betalingen mee kunt doen. Meer informatie vind u op www.paypal.com.
Referal / referrallink Bij veel verdiensites kunt u geld verdienen middels het werven van nieuwe leden. Indien een bekende van u lid wordt via deze zgn. referrallink ontvangt u de vergoeding voor het aanbrengen van dit nieuwe lid.
Referrallagen Dit zijn lagen van personen die lid zijn geworden via uw link. Voor deze leden krijg je een extra vergoeding die wordt aangegeven in procenten. Degenen die lid worden via uw link is de eerste laag. De tweede laag zijn de personen die lid zijn geworden via de eerste leden. De derde, vierde of vijfde laag zijn weer leden van de tweede of volgende laag. Hoe meer lagen een site vergoed, hoe meer u kunt verdienen met het aanbrengen van nieuwe leden.

Voorbeeld:
Jan wordt via uw link lid - Jan is de eerste laag (u ontvangt ..% van Jan zijn verdiensten)
Piet wordt lid bij Jan - Piet is de tweede laag (u ontvangt ..% van Piet zijn verdiensten)
Kees wordt lid via Piet - Kees is de derde laag (u ontvangt ..% van Kees zijn verdiensten)
Referalwedstrijd / Referralrally Dat is een wedstrijd waarmee u meespeelt met het aantal leden dat u geworven hebt via uw referrallink. Hoe meer leden hoe meer kans u maakt op een van de prijzen. Hiermee kunt u vaak extra geld, geldprijzen of andere dingen mee winnen. Meestal doet u automatisch mee aan zo'n wedstrijd, u hoeft zich er dus niet speciaal voor op te geven. Als je geld wint komt dit bij je saldo en kun je je nog sneller of soms meteen laten uitbetalen.